joi, 28 aprilie 2011

Nu vrei sa mergi la o cafea?

Mi-a fost dat in ultima ora sa ma simt precum o fosta colega .... ce primise un sfat/parere de mareeee actualitate si acum! De 6 ani il am in calculator si n-am stiut de ce l-am pastrat ...pana acum! Poate foloseste si altcuiva ..... 

"Finantatorii" sunt persoane, in general trecute de 40 de ani, care, in virtutea circumstantelor favorabile oferite de piata globalizata,au ajuns in pozitii financiare bune si foarte bune (patroni,general manageri,directori ect.) Nu stiu cum se face ca si sotiile nu stau de loc prost cu joburile. Cuplul are un copil, doi sau niciunul. Sa luam , de exemplu, un director care are 2000-3000 dolari/luna ( fata de subalterni si subalterne are primesc de 20 sau 30 ori mai putin.). Casa ( case) masina ( masini), contul  permanent in stare de satietate, sotia bine mersi, copiii asisderea ( daca sunt)...E oare, suficient pentru a fi " fericit"?. Stresul businessului ii da dreptul la mai mult. Viata trebuie traita, nu? Si-i cade cu tronc vreo fetiscana care a implinit 18 ani sau tocmai a sarit de 20, si se umple de o dragoste platonica de-i curg balele si-i plesnesc pantalonii pe el. Si-ncepe sa-i faca avansuri, dansand un jurul ei o combinatie de menuet si hip-hop. Daca raspunsul este afirmativ, gata! contractul de " finantare" este incheiat sub forma unui " gentlement's agreement". 
"Finantatorul", avand atat experienta, va prelua si regia si scenografia. Ei ii ramane teatrul... Asa de bine joaca... incat , cu timpul, ajunge sa joace in doua schimburi: cu " finantatorul", pana si-o face o situatie, si incognito ( bal mascat) cu vreun june mai aproape de varsta ei ... Cine vrea sa continue cu fabulatia ( care nu e deloc fabulatie) ajunge in cele din urma la un end ridicol si trist.
  Situatiile acestea sunt frecvente, si bine sustinute, promovate,aprobate mediatic. Acestor "finantatori" (si nu numai) trebuie sa li se aminteasca urmatoarele:
     a) crestini fiind ( ca la ei ma refer) s-au cununat la altar si si-au luat un angajament solemn in fata lui Dumnezeu de a pastra patul  neintinat pana la moarte;
   
     b) daca aceasta nu le spune nimic atunci ultima instanta de judecata ramane constiinta , cartea care se va deschide la  Judecata Finala.
 ( Cu putine  exceptii, toti acesti " finantatori" au cel putin o icoana in birou si-L invoca des pe Dumnezeu)
Tot din punct de vedere al crestinismului ( care nu poate sincretiza cu religia New Age) trebuie stiut ca:
a) asa cum o cunoastem de vreo 2000 de ani ( si de la care s-au inspirat si necrestini) casatoria este o institutie prin excelenta crestina, binecuvantata de Dumnezeul-Om, Iisus Hristos, la nunta din Canaa Galileii, pentru a se evita desfraul si pentru nasterea de copii intr-un mediu moral, sanatos. Sexul inainte de casatorie este considerat desfrau, condamnat de Biserica si binecuvantarile suspendate. Pentru a se curati de lepra, cuplul care a gresit, trebuie sa se desparta, sa treaca prin post si rugaciune ( in mod sincer nu formal, de florile marului)
pana sa ajunga la altar. Nu Dumnezeu se adapteaza la moda zilei, ci omul se supune poruncilor lui Dumnezeu, indiferent de moda care i se baga pe gat. Nimic nu se poate cladi durabil daca temelia nu este curata, curatita si responsabila. Asa apar mai tarziu micile crime conjugale cum spune titlul unei piese de teatru a lui Eric-Emmanuel-Schmitt.
b) Orice presiune psihica, orice violenta fizica , orice profitare de nestiinta, dorinta ( chiar daca da buzna) unei fecioare, care duce la pangarirea acesteia cade sub incidenta anatemelor Bisericii. Efectele acestor incalcari ale legii divine se vor face simtite de-a lungul vietii.
Din pacate, in vremurile apocaliptice pe care le traim, asistam la o agresiune de proportii ( dracii au fost dezlegati conform dorintelor oamenilor), mediatica, stiintifica, culturala,   spirituala pentru dinamitarea si distrugerea casatoriei crestine. In curant aceasta va fi inchisa in ghettou pentru a lasa loc sexului total, fara frontiere..., sexul real si virtual.
        Ce-i de facut? "

Multumesc indirect colegului ce oferit parerea ... de care m-am folosit si eu !

Un comentariu:

  1. ce tare! nici daca punea numele articolului cu numele lui nu era mai graitor! mare ti-e gradina, Doamne!

    RăspundețiȘtergere