miercuri, 24 februarie 2010

Jurnal de viata


« Stim sa ne castigam existenta, dar oare stim sa traim viata ?» Octavian Paler
"Sanatatea noastra, trupeasca, se poate cunoaste printr-o multime de mijloace si metode, Iar medicii le invata, le stiu. Dar sanatatea sufletului se observa simplu, fara sa ai prea multi ani de scoala – prin capacitatea de a trai starea de bucurie. Tristetea, blazarea, plictiseala sunt semnele unor maladii ale sufletului. Cu cat ne bucuram mai usor , cu atat avem un suflet mai sanatos. Cu cat motivele pentru care ne bucuram sunt mai simple, cu atat sanatatea sufletului nostru este mai buna.

Multi oameni se gandesc cum sa faca sa supravietuiasca, sa-si castige existenta, dar multi sunt si cei care foar vietuiesc. Insa printre toti acestia se afla, adeseori nestiuti, adevaratii traitori. Sunt cei care, prin tot ceea ce fac, creeaza o arta din a trai.

Atat timp cat mai exista printre noi traitori, Binele, Adevarul, Frumosul, Dragostea, Respectul, Daruirea, inca nu vor disparea cu totul din aceasta lume. Putini sunt aceia care mai stiu ca « fluviul fericirii si afluentii sai, raurile de bucurie », isi au izvoarele intr-o viata virtuoasa si nu in implinirea dorintelor !
Daca in ceea ce priveste alimentatia nu toata lumea isi poate permite produse naturale, accesul la fericire si bucurie ii peste permis oricui. E nevoie mare de oameni bucurosi in aceasta lume !

Fiti veseli, fericiti sau macar zambiti cat mai mult. Va veti face bine voua insiva si multor altora din preajma voastra !"   - preluat din revista « Lumea »

Un comentariu:

  1. Acum inteleg de ce ai zis in seara aceea ce ai zis :)) ma simt magulita. Cred ca toti ne putem bucura de lucrurile simple, dar uneori uitam.

    RăspundețiȘtergere